توشیبا بذر اصالتی است که از اتحاد یکی از بزرگترین مخترعان خاور دور ملقب به توماس ادیسون ژاپن و پدر صنعت برق این کشور کاشته شد و درخت تنومندی را در نیمهی اول قرن بیستم به بار آورد.
مردان بزرگی که از جنگ جهانی اول جان سالم به در برده بودند، در سال 1939 که اولین گلولههای جنگ ویرانگر دیگری در اروپا شلیک میشد، تولد نوزادی را در ژاپن جشن گرفتند. نوزاد ژاپنی، شش سال بعد آنقدر قدرتمند شده بود که بمبهای هستهای “هری ترومن” نیز نتوانست او را از پا در آورد. بنابراین اگر بگوییم کشور ژاپن موقعیت امروز خود را مدیون همت بلند “تاناکا هیساشیگ” و “ایشیسوکه فوجیوکو” است، بیراه نگفتهایم.
آن نوزاد که در ابتدا «توکیو شیبارو» نام گرفت، خیلی زود با نام اختصاری «توشیبا» به شهرت رسید. چندی بعد شهرت توشیبا به حدی بود که در یک چهارم پایانی قرن بیستم، نامش بر سر زبانها افتاد. همزمان در خاورمیانه و این بار در ایران، حاج محمد تقي برخوردار ( 1303-1390) كه تكنولوژي را راه حل شكوفايي اقتصادي، رشد و توسعه فرهنگي كشورمان مي دانست، برند TOSHIBA را وارد زندگي مردم كرد. او كه به پدر صنعت لوازم خانگي ايران شهره است، با تاسيس كارخانجات قوه پارس(اولين توليد كننده باطري در ايران)، پارس الكتريك ( اولين توليد كننده تلويزيون در ايران)، پارس توشيبا و بسياري كارخانجات ديگر پا در راه توليد نهاد كه در كارخانجات متعلق به او بيش از 20,0000 تن كار مي كردند.پس از انقلاب نيز همكاري با TOSHIBA در قالب شركت بدرالكتريك ادامه پيدا كرد و از دل بدرالكتريك چندين شركت زاده شدند كه همچنان به يادگار از ” حاجي برخوردار” پابرجا هستند. شركت بدرالكتريك عرضه كننده ماشينهاي اداري توشيبا و شركت بدرسان الكتريك عرضه كننده لوازم خانگي توشيبا هستند و سيستم هاي تهويه مطبوع خانگي توشيبا نيز توسط شركت بدرتك الكتريك در بازار ايران عرضه مي شوند.
اگر بخواهیم معادلی برای واژه توشیبا درنظر بگیریم، کلماتی مثل نوآوری و اختراع بسیار مناسباند. تلویزیون رنگی، دیسکت نوری، دی وی دی، تراشههای مغناطیسی و بسیاری دیگر از ریزپردازندههایی که امروزه در وسایل الکترونیکی مورد استفاده قرار میگیرند در خانوادهی بزرگی به نام توشیبا متولد شدهاند. خانوادهای که همزاد و همراه خویش را در گروه حرفهای و متخصص «بدرالکتریک» پیدا کرده است.