توشیبا بذر اصالتی است که از اتحاد یکی از بزرگترین مخترعان خاور دور ملقب به توماس ادیسون ژاپن و پدر صنعت برق این کشور کاشته شد و درخت تنومندی را در نیمهی اول قرن بیستم به بار آورد.
مردان بزرگی که از جنگ جهانی اول جان سالم به در برده بودند، در سال ۱۹۳۹ که اولین گلولههای جنگ ویرانگر دیگری در اروپا شلیک میشد، تولد نوزادی را در ژاپن جشن گرفتند. نوزاد ژاپنی، شش سال بعد آنقدر قدرتمند شده بود که بمبهای هستهای “هری ترومن” نیز نتوانست او را از پا در آورد. بنابراین اگر بگوییم کشور ژاپن موقعیت امروز خود را مدیون همت بلند “تاناکا هیساشیگ” و “ایشیسوکه فوجیوکو” است، بیراه نگفتهایم.
آن نوزاد که در ابتدا «توکیو شیبارو» نام گرفت، خیلی زود با نام اختصاری «توشیبا» به شهرت رسید. چندی بعد شهرت توشیبا به حدی بود که در یک چهارم پایانی قرن بیستم، نامش بر سر زبانها افتاد. همزمان در خاورمیانه و این بار در ایران، حاج محمد تقی برخوردار ( ۱۳۰۳-۱۳۹۰) که تکنولوژی را راه حل شکوفایی اقتصادی، رشد و توسعه فرهنگی کشورمان می دانست، برند TOSHIBA را وارد زندگی مردم کرد. او که به پدر صنعت لوازم خانگی ایران شهره است، با تاسیس کارخانجات قوه پارس(اولین تولید کننده باطری در ایران)، پارس الکتریک ( اولین تولید کننده تلویزیون در ایران)، پارس توشیبا و بسیاری کارخانجات دیگر پا در راه تولید نهاد که در کارخانجات متعلق به او بیش از ۲۰,۰۰۰۰ تن کار می کردند.پس از انقلاب نیز همکاری با TOSHIBA در قالب شرکت بدرالکتریک ادامه پیدا کرد و از دل بدرالکتریک چندین شرکت زاده شدند که همچنان به یادگار از ” حاجی برخوردار” پابرجا هستند. شرکت بدرالکتریک عرضه کننده ماشینهای اداری توشیبا و شرکت بدرسان الکتریک عرضه کننده لوازم خانگی توشیبا هستند و سیستم های تهویه مطبوع خانگی توشیبا نیز توسط شرکت بدرتک الکتریک در بازار ایران عرضه می شوند.
اگر بخواهیم معادلی برای واژه توشیبا درنظر بگیریم، کلماتی مثل نوآوری و اختراع بسیار مناسباند. تلویزیون رنگی، دیسکت نوری، دی وی دی، تراشههای مغناطیسی و بسیاری دیگر از ریزپردازندههایی که امروزه در وسایل الکترونیکی مورد استفاده قرار میگیرند در خانوادهی بزرگی به نام توشیبا متولد شدهاند. خانوادهای که همزاد و همراه خویش را در گروه حرفهای و متخصص «بدرالکتریک» پیدا کرده است.